COM ENFOCO LA DANSA ?

 

De petita jugava al pati de l’escola a fer coreografies i a mesura que vaig anar creixent la dansa va anar agafant diferents formes i estils de manera que el meu recorregut en el llenguatge de la dansa és eclèctic, però el punt d’inflexió arriba quan estic estudiant Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i coneixo en un taller de l’Aula de Dansa a l’Andrés Corchero.
A partir d’aquest moment, la meva manera d’entendre i concebre el cos i les possibilitats de la dansa fa un gran gir. Inicio un nou camí aprofundint exclusivament en el Body Weather Laboratory i el Butoh. Aquesta recerca em porta a viatjar a països formant-me amb grans professionals que segueixen l’ enfoc de la investigació del Body Weather Laboratory.
M’apassiona investigar formes estètiques contemporànies que apareixen en els llenguatges del cos i de la dansa, explorar noves experiències i engendrar múltiples maneres de veure, viure i pensar el cos i la dansa.
La forma de dansa que practico com a ballarina improvisadora i que imparteixo en els cursos i tallers, és una dansa fortament influenciada per la investigació psicofísica i performàtica Body Weather Laboratory, una disciplina que neix als anys setanta al Japó a mans del ballarí Min Tanaka i Hisako Horikawa.
El Body Weather Laboratory (el laboratori del temps corporal), que parteix de la idea cambiant del cos i dels seus estats, com el clima. Aquesta pràctica, nascuda als anys 70 al Japó a mans de Min Tanaka, es basa en l’investigació continuada del moviment del teu cos tenint en compte la part sensorial i perceptiva. Et dona eines per la composició i creació instantània del moviment del cos lliure de pautes fixes i determinades.
L’objectiu és que amplis el teu llenguatge corporal i milloris la comunicació no verbal amb els altres i l’entorn.

 

La metodologia i la pedagogia de la Zoe m’agrada, com ho fa i com gestiona l’energia de la classe. M’agrada perquè , a les propostes, m’hi puc lliurar totalment i perquè sempre aprenc coses sobre mi mateixa, també em sento amb molta confiança, amb molta llibertat.
Ella és molt clara dient les propostes, m’agrada aquesta claretat i que sigui molt ordenada” 
Maria S (alumna).

 

 

“La seva manera d’explicar i les reflexions que ens fa fer després d’un exercici, les preguntes, moltes vegades no dic res perquè estic encara processant,
però després me’n vaig cap a casa i vaig pensant amb el què ens ha dit i què han dit les altres i m’agrada molt”
Marta V (alumna).

 

 

“M’agrada molt tota la part de l’improvisació, de com connectar-nos amb l’espai, el que tenim exterior i també de connectar-nos amb l’interior, les propostes,
les frases visuals que ens llença…sobretot la proposta en sí que és d’escolta, al final no deixa de ser una escolta i el valor que té això, l’escolta,
tant d’un mateix com del grup i de l’espai. Són originals, hi ha molta originalitat i simplesa a la vegada”
Sònia M (alumna).

 

 

“La Zoe em dona moltíssima confiança, m’agrada la seva manera de fer les classes, davant de tot allò que em proposi, no en tinc cap dubte, confio «a muerte»
amb totes les propostes que digui i les trobo entenedores, les entenc ràpid i ella és molt propera, i la seva facilitat de fer-ho quan ho veus
Joana S (alumna).

 

 

COM ENFOCO EL IOGA ?

 

L’art del ioga m’ha arribat com a un saber i un conjunt de pràctiques ancestrals que han sabut transcendir cultures, èpoques i geografies.
La pràctica continuada pot portar-nos a revelar experiències de gran intensitat. L’art del ioga transpira creativitat i la seva versatilitat s’adapta a situacions, llocs, ments i cossos variats.
El ioga que practico i que imparteixo es basa en una pràctica rigurosa fonamentada en l’estudi i aprofundiment en el Hatha ioga, el Ioga del so i el Ioga tàntric del Caixmir, adaptar-me al moment i a la gran varietat de necessitats actuals de la nostra societat.
He complementat els meus estudis de yoga estudiant llengua i literatura sànscrita a la Universtiat de Barcelona amb la Doctora Ma. Elena Sierra per aprofundir en la filosofia del ioga, la seva mitologia, els textes antics i per pronunciar correctament el mantra. El meu propòsit com a professora és transmetre-ho d’una manera fàcil, rigurosa i entenedora al meu alumnat.
Em poso al servei de l’ampli ventall d’oportunitats que abraça la pràctica de ioga adaptant-me al grup i al què necessita cada persona individualment. La meva tasca és facilitar experiències a partir d’ingredients iòguics variats:

 

•  Tècniques meditatives
•  Exercicis per la concentració mental
•  El treball amb el cos subtil i energètic
•  El cant de mantra
•  La vibració sonora
•  L’estudi de textos antics i la literatura sànscrita
•  El treball físic i postural
•  La respiració
•  La visualització
•  La consciència sensorial.

 

Totes elles per aturar el soroll intern causat per l’agitació mental i la inèrcia del dia a dia.
Quan això passa, s’obre l’escolta profunda i neix la sensibilitat corporal. A partir d’aquest moment, podem tocar l’experiència d’estar en el present.
Tan simple, tan complex i tan possible.
La meva responsabilitat com a professora és acompanyar a cada persona adaptant la pràctica a les necessitats de cadascú.

 

“ Trobo perfecta la combinació d’asanes, les pauses d’escolta, amb els pranayames i les pinzellades recordant els origens del ioga ”
Lídia P (alumna).

 

 

“La Zoe té la capacitat de transmetre la part espiritual del ioga i d’entrar en una altra dimensió, de respecte cap a un mateix i que en definitiva
és un respecte a la vida i això és molt bo i no tothom ho sap fer
Cristina S (alumna).

 

 

“ Fem uns exercicis molt progressius que tenen en compte la varietat dels alumnes i els combina amb l’estona que dediquem a la meditació i tècniques de respiració. Per mi, és important l’estona que dediquem al feedback abans o després de les sessions i la bona predisposició que la Zoe té a tenir en compte les necessitats personals de cadascú” 
Pilar C (alumna).

 

 

“Sobre la pedagogia de la Zoe, m’agrada de la preparació prèvia a l’inici de la sessió, l’adaptació que fa per cada alumne, les indicacions útils, entenedores i amables
que proposa i que no té pressa per fer l’exercici. Em sorprèn i s’agraeix molt els finals de classe cantant mantres o el so dels bols tibetans durant la relaxació
Pep V (alumne).

 

 

“La Zoe ens ensenya a respirar i a moure el nostre cos amb més consciència i és una classe amena que no es fa llarga”
Anna C (alumna).

 

 

“És una classe molt complerta i dinàmica i m’agrada molt la flexibilitat en les postures o exercicis a realitzar, la personalització.
Els bols faciliten i acompanyen el treball interior que realitzem 
Ester B (alumna).

 

 

“A les classes de la Zoe sempre hi ha alguna cosa nova, no són totes iguals, sempre hi ha nous coneixements que ens dóna. El món del ioga és tan ampli que, per a mi, això és estimulant, perquè vull saber més, no només d’asana, sino de tot, d’ensenyances, d’històries, anècdotes. Per això, trobo que la Zoe té una manera molt especial de fer les classes. Quan estàs estudiant, quan practiques un esport, ,el professor, la persona que comparteix els seus coneixements amb tu, té molt a veure que un mateix tingui ganes de continuar, d’anar aprenent. El que més m’agrada és que la Zoe sempre s’està renovant, sempre hi ha alguna cosa nova que ens diu” 
Eugènia L (alumna).

 

Si vols rebre setmanalment diferents exercicis, articles, meditacions, relaxacions per aprofundir en la pràctica i filosofia del ioga

inscriu-te en el meu canal de Telegram Yoga & Bhoga.

https://t.me/joinchat/4r-CUMNuygYyOGQ0