QUÈ ET PUC OFERIR?

L’experiència i aprenentatge que he anat adquirint al llarg dels anys a través de la dansa, el ioga, i de diferents tècniques somàtiques amb un enfoc pedagògic singular i adaptat a les necessitats de cada persona.
Pots escollir treballar en grup o individualment. En sessions setmanals, o bé en tallers intensius que organitzo ocasionalment.
Les sessions que ofereixo són invitacions per a moure’s, explorar i retrobar-se amb el cos en una atmosfera d’aprenentatge i confiança que té un gran potencial de transformació, tan individual com col.lectiva.
Si vols rebre informació actualizada de CURSOS I TALLERS inscriu-te a la NEWSLETTER.

 

CURSOS ANUALS (D’Octubre a Juny)

HABITAR EL COS 

– HATA IOGA INTEGRAL

 

A continuació trobaràs la informació detallada per a cada curs.

 

 

 

TALLERS INTENSIUS

– LABORATORI DE CREACIÓ “COS, PAISATGE I PERCEPCIÓ.”

– IOGA DEL SO, CANT VÈDIC I MEDITACIÓ.

TALLER HABITAR EL COS “PRÀCTIQUES QUE GENEREN BENESTAR, MOLTA CREATIVITAT I UNA FORÇA QUE ES DESPLEGA EN DIFERENTS FORMES D’EXPRESSIÓ”.

 

Adicionalment i en diferents ocasions al llarg de l’any també organitzo tallers vivencials i teòrics en format intensiu.

A continuació trobaràs la informació detallada per a cada taller.

 

 

INSTRUCCIÓ EN IOGA, ESCOLA DE FORMACIÓ IOGA L’OM DE MIQUEL GABARRÓ.

 

Des del 2021 formo part de l’equip de formació de professors/es de ioga de l’Escola de Formació Ioga l’Om de Miquel Gabarró. La Formació d’Instrucció en Ioga està acreditada d’acord amb el programa bàsic Europeu UEY (Unió Europea de Yoga), i el Certificat de Professionalitat d’Instrucció en Ioga. Enllaç per a més informació. 

 

 

 

CURS

HABITAR EL COS

 

•  Espai setmanal on cultivar la creativitat, la relació amb el teu cos, amb els altres, i amb l’espai a partir del moviment.
•  Ens lliurem a pràctiques que generen benestar, molta inspiració i una força que es desplega en diferents formes d’expressió.
•  Ens donem temps per escoltar el cos i les seves múltiples expressions: el que desitja, el que pensa, el que reacciona, el que retrocedeix, el que parla, el que s’impulsa, el que imagina…
•  Obrim pas a la fluïdesa i a la continuïtat del moviment com allò que és orgànic en si mateix, com també ho són el silenci i la quietut.
•  La facilitat i el plaer són la guia de tot el treball amb el moviment ( en contraposició a la filosofia de l’esforç). A partir d’aquí cadascú ho acomoda al seu cos i neix la singularitat i el llenguatge corporal de cadascú.
•  Ampliem el registre del nostre llenguatge corporal i creem per expressar-nos i comunicar des un cos lliure i lluny de rigideses, pautes fixades o patrons apresos.

 

Tot es desenvolupa en un clima de confiança des d’una mirada amable que no jutja perquè puguis tocar l’instant, gaudir la bellesa i deixar-te portar amb llibertat.

 

Què aconseguiràs en aquest curs?

•  Augmentar la flexibilitat, resistencia, força i ritme corporal.
•  Millorar la coordinació de moviments i de diferents parts del cos.
•  Enriquir el llenguatge corporal millorant la comunicació amb un mateix, amb els demés i amb l’entorn.
•  Cultivar la creativitat al teu cos i traslladar-ho a altres àmbits de la teva vida quotidiana: a la cuina, en l’educació dels teus fills…
•  Incrementar la vitalitat.

 

PRÀCTIQUES

 

Octubre a Febrer

•  MB (muscles and bones).
•  Pràctiques de bisoku i percepció.
•  L’escolta interna per desplegar el moviment extern.
•  Moviment vital, pràctiques de seitai (katsugen i yuki).
•  Pràctiques somàtiques, massatge i contacte.
•  Anatomia i biomecànica del moviment.
•  Improvisacions.

 

Març a Juny

•  La fisicalitat: la força de gravetat, el ritme, fragmentació del moviment, la flexibilitat, la resistència, l’energia, el micro-moviment…
•  Qualitats i patrons de moviment.
•  Les imatges i la memòria corporal.
•  Manipulacions i contacte.
•  El moviment i la paraula.
•  Improvisacions (solo, duo, trio, quartet, quintet).

 

Tancament de temporada

•  Creació instantània grupal.
•  Improvisacions amb música en viu.
•  Improvisacions amb altres grups.

 

 

CURS ANUAL (D’Octubre a Juny)

HORARI CLASSES:

 

• A la Bastida del Rec, Igualada http://labastida.cat/onsom/
Dilluns 18.30-20h
Dimecres 18.30-20h

 

• Escola de Ballet Olga Roig, Manresa https://olgaroig.cat/
Dimarts 17.30-18.45h

 

Si et vols inscriure o venir a provar una classe, contacta’m!  

zoe.balasch@gmail.com

 

“Les classes m’aporten tonificació corporal, tenir el cos més disponible, o més en forma, menys rígid. M’aporten creativitat envers al moviment i un treball en equip interessant, trobar-te a tu mateixa amb els demès, els demés amb tu, com es gestiona el grup dins del què és el moviment. És un exercici de trencar amb la rígidesa, tant a nivell artísitc com a nivell físic o mental.Tot això fa que al sortir de la classe, tingui molta vitalitat i energia” 
Joana S. (alumna).

 

 

“Gaudeixo amb el meu cos i que puc ser jo i que em puc expressar a través del moviment. Aquesta llibertat d’expressió a través del moviment em fa molt feliç”
M.SS (alumna).

 

 

“Aquest temps de moviment em permet reconnectar amb el meu cos i desconnectar-me del rebombori que hi ha a l’exterior.
Es un temps per mi, per l’escolta de com estic i de saber on és el meu centre”
Assun A (alumna).

 

 

“La Zoe ens dona molta seguretat de fer qualsevol cosa per mi ha estat un bon moment per compartir coses amb dones.
Es un espai molt femení i necessitava això, un empoderament de la meva part femenina, d’ expressar les meves coses internes.
Es creen espais super bonics, no havia tingut mai aquesta mirada exterior diferent, com més present,
de veure la bellesa de les coses senzilles
Marta V (alumna).

 

 

“Em passo el dia pensant, penso molt i el què m’aporta la classe de dansa és que em permet deixar de pensar durant un moment i centrar-me mb el què estic fent i em va molt bé, perquè així mantinc aquesta estona en que puc deixar de pensar”
Diamba A (alumna).

 

 

CURS

HATA IOGA INTEGRAL

(ASANA, PRANAYAMA, MANTRA IOGA, I MEDITACIÓ).

 

En la filosofia del Ioga, la pràctica de Hatha tradicionalment consta de postures corporals, combinades amb exercicis de respiració, purificació i meditació, que ajuden a equil.librar el cos i la ment.
La pràctica de ioga és per a tothom i per a persones amb lesions, el ioga és una terapia complementària.

 

Amb la pràctica continuada del ioga aconsegueixes…

•  Equil.librar la ment, el cos i l’energia a partir del treball amb la respiració (prāṇāyāma) i la pràctica meditativa (dhyāna) que complementa els moviments físics del cos (āsana).
•  Millora el teu estat anímic i vital aportant beneficis corporals i psico-físics que et permeten centrar més l’atenció i millorar la concentració.
•  Contribueix a millorar el desenvolupament integral de la persona amb la pràctica continuada de la disciplina. És una via d’auto-coneixement i realització personal.

 

Què fem en una sessió?

La pràctica de Hata Ioga es posa a disposició de les necessitats específiques de cada persona. Cap de les meves classes és igual. Durant la sessió, combinem la pràctica corporal amb exercicis respiratoris, energètics, tècniques meditatives i de visualització, el cant de mantras, la referència a textos antics i la literatura sànscrita.
Per què? Per aturar el soroll intern causat per l’agitació mental i la inèrcia del dia a dia.
Aprenem un conjunt de tècniques ancestrals amb més de 3.000 anys d’història que s’adapten a la realitat de la societat actual, transformant-se en eines molt útils que treballen de forma integral tots els aspectes de la persona a nivell físic, energètic, psíquic, emocional i espiritual ( en funció de les demandes i necessitats de cada persona i del grup).

 

Informa’t per als propers Cursos i tallers.  

Si et vols inscriure o venir a provar una classe, contacta’m!

zoe.balasch@gmail.com

 

“Les classes amb la Zoe m’aporten benestar, pau, harmonia, ganes d’estimar i millorar. Són classes que van més enllà d’un exercici físic per tenir un cos en forma”
Lídia P (alumna).

 

 

“M ‘agrada que la classe sigui sorpresa, la Zoe no fa classes en sèrie, repetitives, ho fa nou cada vegada. M’ agrada la varietat,
la preparació de les classes, i que faci servir els sons, els bols tibretans”
Cari S (alumna).

 

 

“Les classes m’aporten benestar físic i pau mental. Em permeten descobrir parts del cos bloquejades i respirar-les, estar més present i
al final de les calsses, sovint he aconseguit buidar la ment i sortir satisfet”
Pep V (alumna).

 

 

“Les classes de ioga m’aporten molt equil•libri i pau a nivell psicològic. Alhora també treballo l’elasticitat, la musculatura i movilitzo punts de dolor. Tot plegat m’ajuda a prendre consciència del meu cos i també de la meva ment i a poder evadir de moments de pensament frenètic”
Ester B (alumna).

 

 

“Les classes que faig amb la Zoe m’ aporten benestar en general, treballo el meu cos i alhora m’aporten relax. Quan acabo la classe generalment em sento renovada i sento tot el cos relaxat i molt més àgil, igual que la meva ment. Al llarg de les sessions és reconfortant veure com et vas sentint cada vegada una mica més àgil”
Pilar C (alumna).

 

 

“Les classes amb la Zoe m’aporten benestar físic, sobretot a les lumbars que és el meu punt dèbil. També m’aporten calma i tranquil.litat pel fet
de dedicar un temps a fer els exercicis i a meditar. La meditació també és una part molt interessant de la sessió”
Anna C (alumna).

 

 

“Al sortir de la calsse de ioga, al vespre, al dormir, es noten els beneficis d’ haver fet la pràctica i puc sentir una pau que ho omple tot 
Cari S (alumna).

 

 

“Les classes de ioga amb la Zoe m’aporten de tot una mica, es podria dir de manera integral perquè treballar el cos és important, però també ho és fer-ho a nivell mental.
Apart de treballar el cos és gaudeixo de la classe, de la seva veu, de les seves ensenyances i això fa que aquesta hora de classe,
sigui complerta i penso que la professora té moltíssim a veure”
Eugènia L (alumna).

 

TALLERS INTENSIUS

– LABORATORI DE CREACIÓ “COS, PAISATGE I PERCEPCIÓ.”

– IOGA DEL SO, CANT VÈDIC I MEDITACIÓ.

 

Adicionalment i en diferents ocasions al llarg de l’any també organitzo tallers vivencials i teòrics en format intensiu.

A continuació  pots llegir la informació detallada per a cada taller.

 

TALLER

LABORATORI DE CREACIÓ “COS, PAISATGE I PERCEPCIÓ.”

 

Pràctiques i exploracions vivencials en relació al cos, el paisatge i la percepció. El cos com extensió dels altres, de l’ entorn i del paisatge.
La diferents dinàmiques en grup que realitzem situen el cos com un mediador per a la vivència del paisatge. L’experiència del paisatge interior (l’ imaginari, l’intangible) i la del paisatge exterior (percebut, sentit) crea possibilitats d’un encontre amb la no-separació d’aquest mateix paisatge. Ser paisatge, ser instant. Son propostes que provenen del treball de Body Weather Laboratory, el laboratori de la meteorologia corporal, que parteix de la idea cambiant del cos i els seus estats, com el clima.
Aquest tipus d’entrenament psico-físic es complementa amb les bases conceptuals de la inter-subjectivitat, Fudo, que el filòsof japonès Watsuji Tetsuro desenvolupa en el seu llibe «Antropologia del Paisaje» i que el geògraf i orientalista francès Augustín Berque denomina com mediança en «El pensamiento paisajero». El taller es realitza en diferents localitzacions, a vegades aprop d’un riu, altres en un bosc, per tal de treballar en diferents paisatges i ambients.

 

Amb la teva participació al taller aconsegueixes…

• Harmonitzar diferents aspectes interns que es sintonizen amb l’entorn.
• Explorar i descobrir com s’origina el moviment i la dansa pròpia i genuina de cadascú lliure de patrons apresos o de coreografíes.
• Auto-descobriment
• Augmentar la creativitat en el llenguatge corporal
• Ampliar la sensibilitat psicofísica i sensorial del cos i de la ment
• Ampliar el llenguatge corporal i la comunicació amb tu mateix@, els altres i l’entorn.

 

Què fem en un taller?

Quan sortim a fora de l’estudi, ens allunyem de les parets i desapareix la base sòlida d’un terra pla, llis i homogeni, llavors és quan s’obren noves possibilitats sensitives, perceptives i creatives.
A partir de l’escolta i de diferents consignes, dinàmiques i propostes connectem amb el moviment orgànic més intern, per obrir-nos a l’instant i a l’espai, donant pas a l’exploració de la improvisació lliure on juguem i experimentem amb les infinites possibilitats del cos, del moment i del lloc.
El taller es realitza ocasionalment en diferents llocs de la comarca de l’Anoia i durant vàries estacions de l’any.

 

 

Si vols informació o apuntar-te al proper taller, contacta’m!
inscriu-te a la Newsletter o ves a Agenda
zoe.balasch@gmail.com

 

TALLER

IOGA DEL SO, CANT VÈDIC I MEDITACIÓ.

 

El so té un efecte poderós per ajudar-nos a recuperar l’harmonia i l’equil.libri emocional. Mitjançant diferents propostes del Naad Yoga, el ioga del so, ens afinem i obrim l’escolta per summergir-nos en l’oceà sonor facilitant una trobada íntima amb tu mateixa. Aprendràs a connectar amb el so com una eina per meditar.

 

Que aconseguiràs en aquest taller?

• Recuperar l’harmonia i l’equil.libri emocional a partir de la ressonància i la vibració de la teva veu, donç el so és una de les eines més poderoses per reequilibrar-nos.
• Connectar amb l’alegria i el plaer del moment present.
• utilitzar les vocalitzacions en sànscrit i les escales (saregama) per afinar-te.
• Connectaràs amb el so i amb la teva veu, no amb una finalitat artística o de «cantar bé», sinó per treballar la presència i la comunicació (vishuda chakra),
facilitant una trobada més íntima amb un mateix i una connexió amb la nostra essència més profunda, des d’un espai de confiança i seguretat.
Taller obert a tothom, no es requereix experiència prèvia.

 

 

Si vols informació o apuntar-te al proper taller, contacta’m!
inscriu-te a la Newsletter o ves a Agenda
zoe.balasch@gmail.com

 

Demana’m!

Possibilitat de realitzar els cursos, tallers i monogràfics  a la teva escola,

centre o espai de dansa i/o ioga.

zoe.balasch@gmail.com

 

 

Si vols rebre setmanalment diferents exercicis, articles, meditacions, relaxacions

per aprofundir en la pràctica i filosofia del ioga

inscriu-te en el meu canal

Telegram Yoga & Bhoga

https://t.me/joinchat/4r-CUMNuygYyOGQ0