De petita quan em preguntàven què volia ser de gran contestava ballarina i enfermera, quina combinació més curiosa! L’art de la dansa i la cura dels altres.
Des de l’any 2006, ara ja fa més de quinze anys, em dedico professionalment a allò que m’apassiona i amb el que gaudeixo, l’art del ioga i la dansa. A través de la meva feina i a partir d’una perspectiva singular, poso al servei de les persones la meva experiència i expertesa on el cos és l’ eix vertebrador per a cultivar la creativitat i l’auto-coneixement. Reuneixo una llarga trajectòria en estudis de dansa i tècniques somàtiques i també sóc llicenciada en Psicologia, amb una clara influència per la Psicologia Social Crítica, posant en valor els processos individuals i els col.lectius.
«poso al servei de les persones la meva experiència i expertesa on el cos és l’eix vertebrador per a cultivar la creativitat i l’auto-coneixement.»
La meditació, el ioga i la dansa em van ajudar a atravessar un dol gestacional, va ser un moment molt dur i dolorós, això va ser als 33 anys. En aquella etapa la meditació va ser com un bàlsam que calmava l’agitació mental i les emocions que emergien tant intensament. La pràctica de ioga em va donar fortalesa física i disciplina. Un mesos després, tornar a ballar em va donar la vitalitat per connectar amb l’alegria, i re-trobar un sentit a la vida. Poc més d’un any després, les tres branques de l’arbre que em va donar estabilitat -dansa, ioga i meditació- m’impulsen a viatjar a l’Índia per aprofundir encara més en cadascuna d’elles. Com agraïment al que cada una d’elles em va brindar i de tot l’aprenentatge rebut en aquesta etapa, poso a disposició de la gent cursos, tallers i ocasionalment retirs relacionats amb la dansa, el ioga i la meditació. El meu enfoc de treball corporal i la perpsectiva pedagògica ténen influències de pràctiques i filosofies d’Àsia, de la Índia i del Japó.
«El meu enfoc de treball corporal i la perspectiva pedagògica ténen influències de pràctiques i filosofies d’Àsia, de la Índia i del Japó.»
Influències de pràctiques i filosofies de la Índia i el Japó
Sóc professora de Hatha yoga, Asociación Española Practicantes de Yoga (500h), Certifcat de Professionalitat Instrucció en ioga, Generalitat de Catalunya. Tinc una àmplia formació en Naad Yoga (ioga del so) i cant vèdic i he realitzat cursos de Llengua i Literatura Sànscrita a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. En el camí del ioga m’han acompanyat grans professors i professores nacionals i internacionals formant-me en escoles de ioga de Catalunya, l’Estat Espanyol, Alemanya i en un ashram del Nord de la Índia.
Referent a la meva trajectòria professional en dansa, he assistit al llarg de més de 15 anys a diferents cursos, seminaris i workshops amb una influència per la dansa Butoh indagant més profundament en la recerca Body Weather Laboratory. En aquest trajecte també he realitzat estàncies residencials en escoles independents de Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Dinamarca, República Txeca, Alemanya i la Índia. He complementat aquesta formació estudiant dansa Butoh i tècniques somàtiques com el Seitai (Kastugen Undo i Yuki) i la Dansa-teràpia (Facultat de Psicologia, Universitat Autònoma de Barcelona- INEFC Lleida). És un recorregut eclèctic on el punt de connexió és la perspectiva d’un cos holístic que va més enllà del cos físic i que també contempla l’aspecte emocional, energètic, ambiental i espiritual de la persona.
«la meva trajectòria professional en el món de la dansa i del ioga des del 2006 és eclèctica, a partir de filosofies inseparables de pràctiques corporals, on el punt de connexió és la perspectiva d’un cos holístic.»
La primera vegada que vaig sentir parlar de filosofies orientals va ser en una classe d’Història de la Psicologia. Allà van citar uns textos antics de la India, els Upaniṣad. A partir d’aquell moment vaig començar a investigar i a llegir de forma auto-didacta sobre diverses filosofies orientals, com el pensament xinès, el taoisme, shintoisme i el budisme. Eren perspectives que em donaven respostes a qüestions que ja em formulava en l’adolescència, sobre el misteri de la vida, qüestions metafísiques com l’intangible, l’inconscient col·lectiu,el món dels somnis… Seguint aquestes inquietuds, uns anys més tard començo a estudiar la filosofia del ioga i el sāṃkhya un dels 6 darśana (escoles filosòfiques ortodoxes de l’hinduisme)…
El 2008 viatjo al Nord de la India, per fer una immersió en els orígens del ioga i descobreixo la importància d’unir aquest saber amb la cosmologia del so, el mantra i la llengua sànscrita.
El més fascinant d’aquest recorregut en l’estudi de filosofies orientals, és que més enllà de ser un enfoc teòric, són perspectives inseparables de pràctiques corporals. La teoria i la pràctica van agafades de la mà, i això ho trobo meravellós, encara avui em sorprèn i em continua captivant.
«Gaudeixo compartint el què he anat trobant en els aprenentatges i les experiències viscudes. Em poso al servei de l’ampli ventall d’oportunitats que abraça el ioga i la meditació adaptant la pràctica al grup i al què necessita cada persona individualment, transmetent i comunicant d’una manera fàcil, planera, rigurosa i entenedora.»
Scroll To Top